Stap 1

Gieten

Kies een schaal, pot, vaas of andere brandveilige container naar keuze, met een minimale breedte van 10 centimeter, waardoor de lonten genoeg ruimte krijgen. Neem daarna de koker en giet het zand rustig en gelijkmatig in de gekozen container.

Stap 2

Schudden

Na het gieten schudden we het kaarsenzand om het zand een gelijke hoogte te geven. Hier kunnen we later eventueel mooie vormpjes in maken.

Stap 3

Lont(en) plaatsen

Pak vervolgens de lonten en plaats ze stevig in het zand. Zorg ervoor dat het lontje ongeveer een halve centimeter boven het zand uitsteekt, net genoeg om aan te steken. Daarnaast is het belangrijk dat er minimaal 5 centimeter zand rondom de lont ligt en minstens 2,5 centimeter zand eronder voor een optimale branding. Elke lont gaat kan wel 5 uur mee gaan, zo heb je wel 150 uur brandplezier.

Stap 4

Steek de kaars aan

Steek de lont(en) aan en geniet van je zelfgemaakte, unieke en gezellige kaars!

Stap 5

Vernieuwen

Wanneer je de kaars wilt doven en is afgekoeld zijn er 3 manieren om je kaars te herlichten.

1. Steek de lont gewoon opnieuw aan

2. Vervang de lont voor een nieuwe

3. Draai de lont (als deze nog lang genoeg is) weer om.

Even schudden en je kaars is weer nieuw!

Veiligheid

De kaarsen van Deux Rian zijn veel veiliger dan standaardkaarsen. Wanneer onze kaars omvalt, dooft deze zich vanzelf. Er zijn echter een aantal veiligheidsmaatregelen die altijd in acht genomen moeten worden. Zorg ervoor dat de schaal die je gebruikt brandveilig is of een minimale breedte van 10 centimeter heeft, zodat de schaal niet te veel opwarmt tijdens het branden. Zorg er daarnaast voor dat er minimaal 5 centimeter zand rondom de lont ligt en 2,5 centimeter onder de lont, zodat de lont de rand of de bodem van de schaal niet raakt.

Houd de kaars uit de buurt van brandbare voorwerpen, kinderen, huisdieren en tocht. Onze kaars is gemaakt van natuurlijke palmolie, wat betekent dat het niet eetbaar is. Vermijd bovendien contact met de ogen om irritatie te voorkomen.